Temps de preparació: 2 horas (més 2 de repòs)
Per a 4 persones
Dificultat: alta
Ingredients:
- 1/2 l d'oli
- 1 dl de mistela
- 1 dl d'anís sec
- 50 g de sucre
- 700 g de farina
Per al farcinet:
- 1 l d'oli
- 2 dl de mistela
- 2 dl d'anís sec
- 100 g de sucre
- 3 ous
- 2 llimones
- 1,2 kg de farina d'atmelles
- 1/2 kg de mel
En un recipient còncau, treballau amb una mà d'oli, la mistela, el sucre i l'anís fins a obtenir una massa homogènia. A continuaciò, amb l'altra mà, aneu afegint-hi la farina de mica en mica fins a formar una massa compacta. Reserveu-la.
En un altre recipient còncau, barregeu l'oli, la mistela, l'anís, el sucre, les pells de la llimona (ratllades) i els ous.
Emulsioneu-ho amb les mans i afegiu-hi la farina d'atmella de mica en mica. Pasteu-ho fins que la massa quedi homogènia, però sense que faci fils. Si cal, no hi poseu tota la farina.
Folreu una llauna del forn amb el corró, i talleu el que sobresurti de les vores.
Farciu la coca amb la masa esponjosa i enforneu-la a 150º C durant 1 hora i 15 minuts.
Traieu la coca i unteu-la de mel. Quan la coca hagi absorbit la mel, torneu-ne a posar fins a eshaurir el 1/2 kg. Si us agrada amb molta mel, endavant.
Deixeu-ho reposar com a mínim 2 hores.
Recepta: 1000 receptes de cuina catalana - Servilibro
Foto: wikipedia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada