dimarts

Coca amb mel



Temps de preparació: 2 horas (més 2 de repòs)
Per a 4 persones
Dificultat: alta

Ingredients:
  • 1/2 l d'oli
  • 1 dl de mistela
  • 1 dl d'anís sec
  • 50 g de sucre
  • 700 g de farina
Per al farcinet:
  • 1 l d'oli
  • 2 dl de mistela
  • 2 dl d'anís sec
  • 100 g de sucre
  • 3 ous
  • 2 llimones
  • 1,2 kg de farina d'atmelles 
  • 1/2 kg de mel



Preparació:

En un recipient còncau, treballau amb una mà d'oli, la mistela, el sucre i l'anís fins a obtenir una massa homogènia. A continuaciò, amb l'altra mà, aneu afegint-hi la farina de mica en mica fins a formar una massa compacta. Reserveu-la.

En un altre recipient còncau, barregeu l'oli, la mistela, l'anís, el sucre, les pells de la llimona (ratllades) i els ous. 

Emulsioneu-ho amb les mans i afegiu-hi la farina d'atmella de mica en mica. Pasteu-ho fins que la massa quedi homogènia, però sense que faci fils. Si cal, no hi poseu tota la farina.

Folreu una llauna del forn amb el corró, i talleu el que sobresurti de les vores.

Farciu la coca amb la masa esponjosa i enforneu-la  a 150º C durant 1 hora i 15 minuts.

Traieu la coca i unteu-la de mel. Quan la coca hagi absorbit la mel, torneu-ne a posar fins a eshaurir el 1/2 kg. Si us agrada amb molta mel, endavant.

Deixeu-ho reposar com a mínim 2 hores.

Recepta: 1000 receptes de cuina catalana - Servilibro

Foto: wikipedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada