dissabte

Carquinyolis



Temps de preparació: 50 minuts
Per a 6 persones
Dificultat: baixa

Ingredients:
  • 250 gr de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 150 gr de sucre
  • 1 culleradeta rasa de bicarbonat dissolt amb 2 cullerades d’aigua
  • 1 ou
  • Un pessic de sal
  • Un pessic de canyella en pols
  • Ratlladura de llimona
  • 150 gr d’ametlles crues amb pell

Preparació:

Posar les ametlles en un colador, humitejar-les amb aigua i reservar.

Reunir en un bol, el sucre, l’ou, la sal, les aromes i el bicarbonat desfet en l’aigua i amb una espàtula de fusta barrejar-ho i treballar-ho fins que quedi un puré fi.

Tamissar la farina i el llevat damunt del taulell, donar-li forma de cercle, abocar-hi al centre la preparació anterior i amb una llengua o amb les mans, incorporar la farina cap al centre a poc a poc fins que quedi integrada però de textura tova.

Aplanar-la un xic, disposar-hi al damunt les ametlles i treballar-la de nou fins que aquestes quedin ben repartides a la massa afegint-hi miquetes de farina si cal durant el procés fins que la pasta no sigui enganxosa.

Empolvorar el taulell amb farina, formar un cilindre amb la massa i a continuació dividir-la en 4 parts iguals i estendre cada una fent-la rodolar fins que cada peça tingui una longitud de 25 cm aprox. Passar-les damunt d’una silpat o paper de forn, aplanar-les lleugerament, pintar-les amb ou batut i enfornar a 190º uns 30 minuts.

Fora del forn i en calent, tallar les barretes a llesques esbiaixades d’1 cm escàs. Disposar-les de nou planes sobre la safata i retornar-les al forn a la mateixa temperatura 5 minuts, girar-les continuar 3 minuts més i retirar.

Una vegada freds, mantenir-les en caixes hermètiques.

Foto: Yolanda Ramos

Recepta: http://www.escoladecuinagormand.com/carquinyolis/

Foto: https://www.flickr.com/photos/pablofb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada