Temps de preparació: 50 minuts
Per a 6 persones
Dificultat: baixa
Ingredients:
- 250 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 150 gr de sucre
- 1 culleradeta rasa de bicarbonat dissolt amb 2 cullerades d’aigua
- 1 ou
- Un pessic de sal
- Un pessic de canyella en pols
- Ratlladura de llimona
- 150 gr d’ametlles crues amb pell
Preparació:
Posar les ametlles en un colador, humitejar-les amb aigua i reservar.
Reunir en un bol, el sucre, l’ou, la sal, les aromes i el bicarbonat desfet en l’aigua i amb una espàtula de fusta barrejar-ho i treballar-ho fins que quedi un puré fi.
Tamissar la farina i el llevat damunt del taulell, donar-li forma de cercle, abocar-hi al centre la preparació anterior i amb una llengua o amb les mans, incorporar la farina cap al centre a poc a poc fins que quedi integrada però de textura tova.
Aplanar-la un xic, disposar-hi al damunt les ametlles i treballar-la de nou fins que aquestes quedin ben repartides a la massa afegint-hi miquetes de farina si cal durant el procés fins que la pasta no sigui enganxosa.
Empolvorar el taulell amb farina, formar un cilindre amb la massa i a continuació dividir-la en 4 parts iguals i estendre cada una fent-la rodolar fins que cada peça tingui una longitud de 25 cm aprox. Passar-les damunt d’una silpat o paper de forn, aplanar-les lleugerament, pintar-les amb ou batut i enfornar a 190º uns 30 minuts.
Fora del forn i en calent, tallar les barretes a llesques esbiaixades d’1 cm escàs. Disposar-les de nou planes sobre la safata i retornar-les al forn a la mateixa temperatura 5 minuts, girar-les continuar 3 minuts més i retirar.
Una vegada freds, mantenir-les en caixes hermètiques.
Foto: Yolanda Ramos
Foto: Yolanda Ramos
Recepta: http://www.escoladecuinagormand.com/carquinyolis/
Foto: https://www.flickr.com/photos/pablofb
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada