divendres

Sobre el Menjar Blanc



Segons la wikipedia, en una entrada dedicada a l'Menjar Blanc, ens expliquen el següent:
En els llibres de cuina medievals, com per exemple en el Llibre de Sent Soví, apareixen dues versions de menjar blanc amb pollastre. En una versió es proposa tallar el pollastre a trossets petits a ganivet, de manera més o menys perpendicular a les fibres, mentre que en l'altra versió la diferència és que se separen les fibres a la manera del bacallà esqueixat. Arnau de Vilanova, metge del rei d'Aragó, recomanava al cuiner real la versió cortada davant la esmicolada, encara que no se sap porqué.
Cervantes, al seu pas per Barcelona, fa menjar menjar blanc al senyor Quixot i Sancho Panza, amb el seu amfitrió Antonio Moreno i uns amics d'aquest, que «honrar al Quixot com a un cavaller errant» .
També apareix en entremesos i altres obres del mateix autor, com per exemple en l'entremès de la cova de Salamanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada