dimarts

Almoixàvenes - Cuina tradicional catalana

Temps de preparació: 1 hora i 30 minuts
Per a 4 persones
Dificultat: mitjana

Ingredients:
  • 500 g de farina
  • 2,5 dl d'oli
  • 1/2 l d'aigua
  • 6 ous mitjans
  • 50 g de sucre
Per a l'almívar:
  • 50 g de sucre
  • 6 dl d'aigua
  • La pell d'una llimona

Preparació:

Renteu i fregueu bé la llimona. Procurar tallar la part groga no mes.
Prepareu l'almívar, posant un recipient al foc amb l'aigua indicada. Afegiu-hi el sucre i la pell de la llimona.

Deixeu-ho coure 15 minuts des de que comenci a bullir.

En un cassó al foc, poseu 1/2 litre d'aigua, l'oli i el sucre. Deixeu que bulli i tireu-hi tota la farina i treballeu-ho amb una espàtula de fusta. Remeneu-ho perquè no es formi grumolls, amb el foc molt suau, fins que es desenganxi la pasta de les parets del cassó. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.

Afegiu els ous d'un en un, esperant que s'absorbeixi un abans de posar-hi el següent. Ha de quedar una massa espessa però elàstica i manejable.

Unteu una safata de forn.

Amb 2 culleres, poseu porcions de la massa sobre una safata untada amb oli o mantega, separades entre si, per evitar que s'enganxin quan s'inflin en coures, feu-hi un forat al centre amb el dit untat d'oli.

Coure-ho al forn, precalentat, a 180 ºC durant uns 20 minuts, fins que es dauri.

Deixeu que es refredin, passeu-les per l'almívar conservat calent. Col.loqueu-les en una altra safata.

Serviu-les fredes.

Recepte: 100 receptes de cuina catalana - Servilibro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada