Temps de preparació: 1 hora i 30 minuts
Per a 4 persones
Dificultat: mitjana
Ingredients:
- 500 g de farina
- 2,5 dl d'oli
- 1/2 l d'aigua
- 6 ous mitjans
- 50 g de sucre
Per a l'almívar:
- 50 g de sucre
- 6 dl d'aigua
- La pell d'una llimona
Renteu i fregueu bé la llimona. Procurar tallar la part groga no mes.
Prepareu l'almívar, posant un recipient al foc amb l'aigua indicada. Afegiu-hi el sucre i la pell de la llimona.
Deixeu-ho coure 15 minuts des de que comenci a bullir.
En un cassó al foc, poseu 1/2 litre d'aigua, l'oli i el sucre. Deixeu que bulli i tireu-hi tota la farina i treballeu-ho amb una espàtula de fusta. Remeneu-ho perquè no es formi grumolls, amb el foc molt suau, fins que es desenganxi la pasta de les parets del cassó. Retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.
Afegiu els ous d'un en un, esperant que s'absorbeixi un abans de posar-hi el següent. Ha de quedar una massa espessa però elàstica i manejable.
Unteu una safata de forn.
Amb 2 culleres, poseu porcions de la massa sobre una safata untada amb oli o mantega, separades entre si, per evitar que s'enganxin quan s'inflin en coures, feu-hi un forat al centre amb el dit untat d'oli.
Coure-ho al forn, precalentat, a 180 ºC durant uns 20 minuts, fins que es dauri.
Deixeu que es refredin, passeu-les per l'almívar conservat calent. Col.loqueu-les en una altra safata.
Serviu-les fredes.
Recepte: 100 receptes de cuina catalana - Servilibro
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada