divendres

Coca de Sant Joan



Temps de preparació: 1 hora i 25 minuts
Per a 6 persones
Dificultat: mitjana

Ingredients:
  • 2 dl de llet tèbia
  • 50 g de mantega
  • 30 g de llevat premsat
  • 1 pell ratllada de llimona
  • 1 ou
  • 150 g de cireres confitades
  • 300 g de harina
  • 50 g de pinyons
  • Sal
Per al massapà rebaixat:
  • 250 g d'ametlles mòltes
  • 250 g de sucre llustre
  • 1,250 dl de llet
Preparació:

Per preparar el massapà rebaixat, barrejar la llet, el sucre llustres i les ametlles mòltes i formar una crema lleugera que es pugui estendre amb un pinzell. Reservar.

Barrejar el llevat amb una mica de llet tèbia.

En un bol barrejar la mantega, la pell de la llimona i una mica de farina, treballar fins que quedi una massa homogènia.

Sobre un marbre enfarinat, posar la massa i treballar pastant mentre s'afegeix el sucre i més farina, fins que la massa sigui tova però no es quedi s'enganxa a les mans.

Estendre la massa en una safata greixada, aplanar i Sarle forma de coca amb les vores una mica més alts. Tapar amb un drap i guardar la safata al forn apagat, fins que hagi doblat la mida.

Pintar amb el massapà rebaixat, adornar amb làmines de fruita confitada i pinyons.

Preescalfeu el forn a uns 180 º C i coure la coca durant uns 30 minuts, o fins que veiem que estigui ben cuita i daurada.

Foto: https://www.flickr.com/photos/manelzaera/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada