dimecres

Codonyat i gelea de codony



Temps de preparació: 2 hores
Per a 4 persones
Dificultat: mitjana

Ingredients:
  • 2 kg de codonys madurs i sans
  • 1 llimona
  • 2 kg de sucre
Preparació:

Netejar la pell dels codonys per treure tota la pelussa que té.

Netejar la pell i partir per la meitat les llimones.

Trossejar els codonys, posar-los en una olla, cobrir d'aigua, posar també les llimones i coure-ho tot durant mitja hora o fins que el codony aquest tendre.

Colar el suc per treure-li qualsevol impuresa o llavor, afegir 300 grams de sucre i deixar coure durant mitja hora més o fins que el suc agafi la densitat que ens agradi i apagar el foc.

Treure el líquid de l'olla i envasar en pots esterilitzats, fins aquí ja aquesta llista la gelea.

Per preparar el codony, treure de l'olla els trossos de llimona, treure les restes de pell del codony i amb el braç elèctric triturar. Afegir la resta del sucre i deixeu-ho coure a foc viu, sense deixar de remoure amb una cullera de fusta.

Quan tingui la textura desitjada, es retira del foc i es bolca en motlles greixats, es cobreix amb paper parafinats o plàstic i es deixa refredar a la nevera fins que quedi una massa compacta.


Foto: https://www.flickr.com/photos/grongar/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada