dijous

Blanc de neu



Temps de preparació: 1 hora i 10 minuts (més de temps de refredar-se)
Per a 6 persones
Dificultat: alta

Ingredients:
  • 150 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 50 g de maizena
  • 2 culleradetes de llevat
  • 1 llimona
  • 3 ous
  • Sal
  • 250 g de sucre en pols
  • 1/2 gotet de suc de llimona



Preparació:

Raspeu la pell de la llimona i reserveu-la.

Desfeu la mantega en un cassó sense deixar que bulli. En un pot de batedora poseu el sucre, les raspadures de llimona, la mantega fosa i un pessic de sal.

Bateu bé fins que quedi una crema fina.

Tot seguit, afegiu-hi el ous, d'un en un i batent-los cada vegada. En un bol barregeu la farina, el llevat i la maizena amb una cullera de fusta, i poseu-ho al pot.

Tingueu a punt un motlle en forma de corona untat amb mantega per abocar-hi la pasta.

Una vegada ben estesa. El temps de cocció oscil.larà entre 35 i 40 minuts.

Un cop cuit, traieu-lo del forn i prepareu en un bol la barreja del sucre en pols amb el suc de llimona. Escampeu la barreja per sobre del pastís amb l'ajut d'un ganivet humit.

Deixeu refredar a temperatura ambient i serviu en una safata rodona i grossa.
Recepta: 1000 receptes de cuina catalana - Servilibro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada